Change your lifestyle! (2013)

Asociația C.R.E.E.D România în parteneriat cu  grupul informal Deneysel Sanat din Turcia au derulat în perioada 15.05.2013-22.11.2013 proiectul“Change your lifestyle!”, Actiunea 1.1.Schimburi de tineri, desfășurat cu finanțare din partea Comisiei Europene, prin programul Tineret în Acțiune, gestionat în România de ANPCDEFP și cu sprijinul partenerilor local Perla Invest S.A și Clubul Sportiv de Dans Milady din Piatra Neamț.

Obiectivul principal al proiectului a constat în familiarizarea a 20 de tineri, 10 din Turcia si 10 din Romania, cu vârste cuprinse între 15 şi 25 de ani, cu beneficiile activităților în aer liber în general și practicării sportului în special, în ceea ce privește dezvoltarea lor personală și profesională.

Schimul de tineri s-a desfășurat în Bicazu Ardelean și Piatra Neamț pe durata a 10 zile, urmărind promovarea activităților în aer liber, a sportului în general și a voluntariatului în rândul tinerilor. Sub îndrumarea a 4 lideri de grup, cei 20 de tineri din România și Turcia au avut ocazia să experimenteze o serie de activități în aer liber precum înotul, mersul pe bicicletă, tenisul de masă, tenisul, voleiul, drumețiile pe munte, mersul cu barca pe lac, diverse jocuri, un flash mob ș.a.m.d. În cadrul activităților, tinerii au aflat informații despre un stil de viață sănătos și au promovat voluntariatul ca metodă de petrecere a timpului liber.

Activitățile propuse au condus la conștientizarea tinerilor privind necesitatea adoptării unui stil de viață sănătos și importanța implicării in activități de voluntariat.

În perioada 12 iulie-22 noiembrie 2013 a avut loc evaluarea și diseminarea rezultatelor proiectului.

Rezultatele tangibile sunt reprezentate de: broșura Change your lifestyle! (format electronic – PDF ), albumul Change your lifestyle, tricouri personalizate, filmulețe de promovare a unui stil de viata sanatos (http://www.youtube.com/watch?v=IWLcwM-dPYU,  http://www.youtube.com/watch?v=XMmnrW3b6Ig ), precum și un flash mob realizat în cadrul schimbului de tineri http://www.youtube.com/watch?v=IWLcwM-dPYU .

De asemenea, a fost realizata o pagină Facebook care promovează un stil de viață sănătos în rândul tinerilor : https://www.facebook.com/cylrotry.

Change your lifestyle! (2013)