Comunicat de presă finalizare proiect Volunteering for Inclusion!

04 Februarie 2019, Piatra Neamț

C.R.E.E.D (Centrul de Resurse Economice și Educație pentru Dezvoltare ) în parteneriat cu asociația Beyond Borders ( Italia ), Bonae Spei ( Portugalia ) și Tinevo Development Limited ( UK) a împlementat în perioada 01.02.2018-31.01.2019  proiectul Volunteering for Inclusion! cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin intermediul programului Erasmus Plus, Acțiunea Cheie 1, gestionat în România de către ANPCDEFP.

Activitatea principală din cadrul proiectului a fost reprezentată de schimbul de tineri organizat în Piatra Neamț în perioada 02-11 Septembrie 2018.

Scopul principal al proiectului a fost reprezentat de reducerea riscului excluziunii sociale în rândul tinerilor cu oportunități reduse din România, Marea Britanie, Italia și Portugalia.

Obiectivele specifice ale proiectului au fost reprezentate de:

• Împuternicirea a 21 de tineri cu vârste cuprinse între 15-30 de ani din cele 4 țări participante să participe la activități de voluntariat din cadrul proiectelor care au drept grup țintă tineri vulnerabili pe parcursul celor 10 zile ale schimbului de tineri.
  • Să îi învețe pe cei 21 de tineri participanți cu vârste cuprinse între 15 și 30 de ani cum să abordeze și să coopereze cu grupuri vulnerabile de persoane pe parcursul celor 10 zile de activitate ale schimbului de tineri.
  • Să colecteze bune exemple de activități / proiecte de incluziune care pot servi drept sursă de inspirație pentru cei 21 de tineri participanți cu vârste cuprinse între 15 și 30 de ani.

În timpul schimbului de tineri au fost organizate sesiuni pe teme precum incluziunea socială, voluntariatul, oportunități pentru tineri cu oportunități reduse, exemple de bune practici în materie de incluziune socială, toleranță, diversitatea ca oportunitate, oportunități pentru tinerii cu oportunitpși reduse etc.

Participanții au avut ocazia să afle despre activitățile organizate în Piatra Neamț de către Direcția de Asistență Socială a Municipiului Piatra Neamț în vederea incluziunii sociale a persoanelor excluse social, metodele și tehnicile de incluziune socială din cadrul Liceului Tehnologic Spiru Haret precum și testimonialele a 2 persoane ce au experiență în incluziunea socială.

Limba în care s-a comunicat pe parcursul schimbului de tineri a fost limba engleză, de aceea unul din rezultatele cele mai importante ale proiectului a fost îmbunătățirea abilităților de comunicare într-o limbă de circulație internațională.

Dintre impactul proiectului asupra participanților menționăm faptul că aceștia și-au îmbunătățit cunoștințele pe tema voluntariatului, au conștientizat importanta implicării în activtăți cu caracter social și a incluziunii sociale a persoanelor excluse dpdv social.

În urma prezentării oportunităților de dezvoltare personală și profesională a crescut motivația acestora  de a participa în viitor la activități educaționale (formale / nonformale) organizate în cadrul programului Erasmus Plus – schimburi de tineret, European Solidarity Corps ( program de voluntariat internațional ).

Materiale foto- video de la activitățile desfășurate la Piatra Neamț pot fi vizualizate pe pagina noastră de facebook www.facebook.com/CREEDromania și pe pagina web www.asociatiacreed.ro.

Pentru informații suplimentare, nu ezitați să ne contactați la următoarele adrese:

Persoană de contact: Simona Gherasim, Manager de proiect

Număr de telefon: +40741577975

Web: www.asociatiacreed.ro

E-mail: simona.gherasim@creedromania.ro

Ne puteți găsi și pe Facebook la adresa: https://www.facebook.com/CREEDromania

„Acest proiect este finanțat de către Comisia Europeană în cadrul programului Erasmus Plus. Această comunicare reflectă doar opiniile autorului, iar Comisia nu poate fi trasă la răspundere pentru orice utilizare a informațiilor conținute în acesta”.

Comunicat de presă finalizare proiect Volunteering for Inclusion!