Proiectul Inclusive Partnership

Publication1

Finanțator: Comisia Europeană, prin programul Erasmus+

Solicitantul proiectului: Centrul de Resurse Economice şi Educaţie pentru Dezvoltare (CREED)

Parteneri: Capacity London, Marea Britanie; Asociația Building Bridges (BB), Spania; Europos aplinkos ir sveikatos jaunimo koalicija (Coaliția Europeană de Tineret pentru Mediu și Sănătate), Lituania.

Durata proiectului: 24 luni, perioada 08.06.2015-08.06.2017

Descriere:

Proiectul Inclusive Partnership este implementat de 3 organizații de tineret, CREED, Building Bridges și EEHYC Lituania, împreună cu un al patrulea partener, Capacity London, furnizor de formare profesională. Proiectul are ca obiectiv principal dezvoltarea competențelor lucrătorilor de tineret, necesare în activitățile incluzive pentru tineri cu oportunități reduse și, mai specific, pentru tineri din zone rurale.

Obiective specifice:

  • Să evalueze disponibilitatea oportunităților de învățare pentru lucrători de tineret din Marea Britanie, Spania, Lituania și România, având ca scop îmbunătățirea impactului pe care îl au activitățile de incluziune;
  • Să identifice exemple de bună practică pentru activități informale și nonformale (cum ar fi programele de mentorat) cu scopul de a dezvolta competențele lucrătorilor de tineret și de a evalua dacă astfel de programe ar putea fi și ar trebui replicate la nivel local, național sau european;
  • Să provoace și să îmbunătățească competențele a 20 de lucrători de tineret din partea CREED, BB, EEHYC și Capacity London, pe parcursul unui training de scurtă durată, organizat în România;
  • Să elaboreze recomandări pe tema dezvoltării competențelor lucrătorilor de tineret necesare în activitățile de incluziune pentru tinerii cu oportunități reduse, în special pentru cei din zone rurale.

Nevoile pe care le-am identificat se referă la un sistem îmbunătățit de pregătire și educație, pentru lucrătorii de tineret. Deși partenerii își încurajează colectivul să se implice activ în oportunitățile de dezvoltare personală și profesională, incluzând activități și training-uri de educație nonformală, încă este nevoie de o abordare unitară care le-ar permite lucrătorilor de tineret să se implice într-un proces de pregătire și educație, menit să îmbunătățească competențele necesare pentru a crește impactul activităților incluzive și pentru a depăși diferențele variate existente la nivel național.

Activitățile proiectului includ un training de scurtă durată, pentru 20 de tineri.

Rezultatele intelectuale ale proiectului reprezintă o Analiză comparativă a oportunităților de învățare disponibile lucrătorilor de tineret din cele 4 țări, un Document de bună practică în domeniul dezvoltării de competențe pentru lucrătorii de tineret și un Ghid de realizare a unor activități de incluziune, destinat lucrătorilor de tineret.

Pentru mai multe informații, nu ezitați să ne contactați la următoarele adrese:

Persoană de contact: Gianina Vașnic, manager de proiect

Phone: +40373 74 71 91

Web: www.asociatiacreed.ro / www.implicare.eu  

E-mail: creedromania@gmail.com

Ne puteți găsi și pe Facebook, la adresa: https://www.facebook.com/CREEDromania

“Acest proiect este finanțat cu sprijinul Comisiei Europene în cadrul programului Erasmus Plus. Aceasta comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorului, iar Comisia nu poate fi responsabilă pentru orice utilizare care poate fi făcută din informațiile conținute de acestea.”

Proiectul Inclusive Partnership
Derulează în sus