Selecție facilitator Volunteering for Inclusion!

Asociația Centrul de Resurse Economice și Educație pentru Dezvoltare selectează un facilitator pentru schimbul de tineri internațional Volunteering for Inclusion!

Schimbul de tineri se derulează în perioada 02-11 Septembrie 2018, în Piatra Neamț, și are ca temă incluziunea socială.

Căutăm un facilitator cu o experiență demonstrată de minim 2 ani în activități de facilitare non-formală de activități de tineret, facilitator în cadrul a minim 2 proiecte finanțate Erasmus Plus sau Tineret în Acțiune.

Care este rolul facilitatorului în cadrul acestui schimb de tineri?

• mobilizează tinerii prezenți în vederea atingerii obiectivelor schimbului de tineri;
  • furnizează informații de interes pentru tineri in domeniul incluziunii sociale;
  • sprijină procesul de învățare al participanților;

Cunostințe, abilități și atitudini necesare:

• Cunoaște și pune în practică principiile educației non-formale
  • Are cunoștinte și abilități de formare pe teme precum: metode de promovare, comunicare, public speaking, proiecte de tineret, analiza etc.
  • Are excelente abilități de relaționare și comunicare interpersonală; are capacitatea de a asculta activ;
  • Fluent în limba engleză;

Exemple de sesiuni:

• What is social inclusion?
  • How can we help the excluded youngsters?
  • Methods and techniques to work with people from vulnerable group
  • Who are the migrants?
  • Community development – what it is?
  • Best practice models of social inclusion

Pentru a aplica

Dacă sunteți interesat și disponibil pe toată perioada activității, vă rugăm trimiteți CV-ul dvs. în limba engleză, valoarea onorariului solicitat pentru activitatea de formare în cadrul training-ului, precum și răspunsul la cerința de mai jos, la adresa: corina.bahneanu@creedromania.ro până la data de 24 August 2018.

• Descrieți pe scurt (nu mai mult de 1/2 pagină), o experiența personală de lucru cu un grup de lucrători de tineret. Detaliați contextul, explicați ce obiective ați avut, ce abordare / ce metode de lucru ați folosit, care au fost rezultatele, obstacole sau aspecte dificile întâlnite în procesul de formare, ce ați face diferit.

CREED va răspunde doar candidaților considerați potriviți pentru poziția facilitator, în termen de maxim 2 zile de la primirea CV-ului și a răspunsului la întrebările adresate. Ulterior selecției, facilitatorul va primi toate informațiile despre activitate, împreună cu agenda și profilul participanților.

Selecție facilitator Volunteering for Inclusion!