Comunicat de presă – proiect „Școala de Voluntariat!”

C.R.E.E.D România (Centrul de Resurse Economice și Educație pentru Dezvoltare) organizează proiectul „Școala de voluntariat!” finanțat de către Primăria Piatra Neamț prin programul Finanțări nerambursabile de la bugetul local al municipiului Piatra-Neamț 2018, domeniul Educație Civică.

Scopul proiectului îl reprezintă stimularea participării tinerilor din Piatra Neamț la activități de voluntariat naționale și internaționale în vederea dezvoltării lor personale și profesionale, ceea ce pe termen mediu și lung contribuie la dezvoltarea comunității locale.

Obiective specifice

Obiectiv. 1. Creșterea gradului de conștientizare a tinerilor cu privire la oportunitățile de voluntariat oferite de  programul Erasmus Plus și a ONG-urilor locale în rândul a minim 50 de tineri cu vârsta cuprinsă între 14-19 ani din Piatra Neamț.

Obiectiv. 2. Creșterea interesului pentru implicarea în activități de voluntariat în rândul a minim 50 de tineri cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani din Piatra Neamț.

Obiectiv. 3. Organizarea unei activități de voluntariat în beneficiul comunității nemțene.

Prima activitate din cadrul proiectului va fi reprezentată de ateliere în cadrul cărora va fi promovat voluntariatul ca modalitate de dezvoltare personală a tinerilor, beneficiile acestuia, oportunităție de voluntariat la nivel internațional – European Solidarity Corps – și oportunități de voluntariat local.

A doua activitate va fi reprezentată de organizarea unei activități de voluntariat de către minim 5 tineri participanți la teliere, tematica fiind aleasă de aceștia, cu sprijinul membrilor asociației CREED.

Pentru alte informații vă rugăm să nu ezitați să ne contactați la următoarele adrese:

Persoana de contact: Simona Gherasim, Manager de proiect

Telefon: +40741577975

Web: www.asociatiacreed.ro

E-mail: simona.gherasim@creedromania.ro

Ne găsiți și pe Facebook la adresa https://www.facebook.com/CREEDromania

Comunicat de presă – proiect „Școala de Voluntariat!”
Derulează în sus