Comunicat de presă

Seminar Animate Yourself!

 Piatra Neamț, 31.08.2015

 

Asociația C.R.E.E.D (Centrul de Resurse Economice și Educație pentru Dezvoltare) în parteneriat cu Association des Jeunes pour l Environnement et la Culture (Algeria), Bulgarian Youth Association (Bulgaria), Ek Kavalas (Grecia), MV International (Italia), Leaders Of Life For Sustainable Development (Iordania), VsI Inovaciju Biuras (Lituania), Zdruzenie Kreator Kumanovo (Macedonia), Associação Check-In (Portugalia), Dnipropetrovsk city youth civic organisation „Association of General States of Students of Europe (Ucraina), Lamek NGO (Armenia), For Youth IGYP (Azerbaijan), Oportunidades Europeas (Spania), MTÜ Project Spirit (Spania), Ucarli Genclik Dernegi (Turcia) desfășoară în perioada 02.09.2015-11.09.2015 seminarul internațional Animate Yourself!. Seminarul se desfășoară în cadrul proiectului Animate Yourself și este finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus Plus, Acțiunea cheie 1, gestionat în România de A.N.P.C.D.E.F.P.

Proiectul reunește 45 de lucrători de tineret pentru o activitate ce va dura 10 zile, în perioada 02.09.2015-11.09.2015, pe tema formării tinerilor ca  animatori pentru activitățile cu copii /tineri în centrele de vacanță și nu numai. Competențele dobândite în urma acestui seminar vor fi folosite de participanți în timpul sejururilor cu copii, în perioada vacanțelor școlare, în tabere și excursii, în centre de vacanță și companii, petreceri și alte forme de educație a tinerilor și copiilor prin metode active non-formale.

Activitățile propriu zise se vor desfășura în Durău și în Piatra Neamț la C.S. Elena Doamna Piatra Neamț, județul Neamț și au ca obiectiv principal dezvoltarea competențelor a 45 de lucrători de tineret cu vârsta peste 18  ani, în vederea pregătirii tinerilor beneficiari spre a deveni animatori, pe parcursul a 10 zile.

Obiectivele specifice ale acestui proiect sunt:

  1. Împărtășirea de experiențe și exemple de bună practică în domeniul animației socio-educative de către 45 de lucrători de tineret cu vârsta peste 18  ani, din cele 15 țări participante pe parcursul a 10 zile.

 

  1. Familiarizarea celor 45 de lucrători de tineret cu vârsta peste 18 ani, din cele 15 țări participante cu metode și instrumente de predare a animației socio-educative către tinerii beneficiari pe parcursul a 10 zile.

 

În cadrul seminarului vor fi atinse noțiuni precum: Comunicarea interactivă,  Munca în echipă, Elaborarea proiectelor de animaţie, Asigurarea securităţii participanţilor la activităţi, Promovarea activităţii şi a imaginii organizaţiei, Promovarea activităților socio-educative, Coordonarea echipei pluridisciplinare de animaţie, Implementarea activităţilor de animație, Implementarea proiectelor complexe de animaţie etc.

Sesiunile vor avea la bază educația nonformală, procesul de învățare al participanților fiind unul facil, creativ și distractiv.

Impactul așteptat este reprezentat de o creștere a angajabilității beneficiarilor precum și a tinerilor participanți la activitățile organizate de aceștia, o creștere a numărului de activități organizate de către organizațiile participante, datorită faptului că pot implica tinerii formați în organizarea de activități în comunitate ca facilitatori, precum și o creștere cu minim 25% a activităților extra-școlare realizate în cadrul liceelor/școlilor locale datorită implicării tinerilor în organizarea unor astfel de activități în mod voluntar;

Pentru alte informații vă rugăm să nu ezitați să ne contactați la următoarele adrese:

Persoana de contact: Simona Gherasim, Manager de proiect

Telefon: +40741577975

Web: www.asociatiacreed.ro  / www.creedromania.wordpress.com

E-mail: creedromania@gmail.com

 

Ne găsiți și pe Facebook la adresa https://www.facebook.com/CREEDromania

“Acest proiect este finanțat cu sprijinul Comisiei Europene în cadrul programului Erasmus Plus. Aceasta comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorului, iar Comisia nu poate fi responsabilă pentru orice utilizare care poate fi făcută din informațiile conținute de acestea.”

 

 

Comunicat de presă
Derulează în sus