Comunicat de presă finalizare Proiect Animate Yourself!

 

 Piatra Neamț, 02.02.2016

Asociația C.R.E.E.D (Centrul de Resurse Economice și Educație pentru Dezvoltare) în parteneriat cu Association des Jeunes pour l Environnement et la Culture (Algeria), Bulgarian Youth Association (Bulgaria), Ek Kavalas (Grecia), MV International (Italia), Leaders Of Life For Sustainable Development (Iordania), VsI Inovaciju Biuras (Lituania), Zdruzenie Kreator Kumanovo (Macedonia), Associação Check-In (Portugalia), Dnipropetrovsk city youth civic organisation „Association of General States of Students of Europe (Ucraina), Lamek NGO (Armenia), For Youth IGYP (Azerbaijan), Oportunidades Europeas (Spania), MTÜ Project Spirit (Estonia), Ucarli Genclik Dernegi (Turcia) a desfășurat în perioada 02.02.2015-02.02.2016 proiectul Animate Yourself!, finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus Plus, Acțiunea cheie 1, gestionat în România de A.N.P.C.D.E.F.P.

Activitatea principală a proiectului a fost seminarul internațional Animate Yourself!, desfășurat în perioada 02.09.2015-11.09.2015. Seminarul a reunit 45 de lucrători de tineret pentru o activitate ce a durat 10 zile, pe tema formării tinerilor ca  animatori pentru activitățile cu copii/tineri în centrele de vacanță și nu numai. Competențele dobândite în urma acestui seminar vor fi folosite de participanți în timpul sejururilor cu copii, în perioada vacanțelor școlare, în tabere și excursii, în centre de vacanță și companii, petreceri și alte forme de educație a tinerilor și copiilor prin metode active non-formale.

Activitățile propriu zise s-au desfășurat în Durău și în Piatra Neamț având ca obiectiv principal dezvoltarea competențelor a 45 de lucrători de tineret cu vârsta peste 18 ani, în vederea pregătirii tinerilor beneficiari spre a deveni animatori, pe parcursul a 10 zile.

Obiectivele specifice ale acestui proiect sunt:

  1. Împărtășirea de experiențe și exemple de bună practică în domeniul animației socio-educative de către 45 de lucrători de tineret cu vârsta peste 18  ani, din cele 15 țări participante pe parcursul a 10 zile.
  1. Familiarizarea celor 45 de lucrători de tineret cu vârsta peste 18 ani, din cele 15 țări participante cu metode și instrumente de predare a animației socio-educative către tinerii beneficiari pe parcursul a 10 zile.

În cadrul seminarului au fost organizate sesiuni pe tema elaborării proiectelor de animație socio-educativă, implementarea activităților de animație socio-educativă, educație prin aventură, dezvoltarea și nevoile copiilor și tinerilor, situația și statutul animației în fiecare țară participantă, tehnici și metode de animație socio-educativă etc.

Participanții au desfășurat activități de animație socio-educațională cu tinerii și copii din cadrul C. S. Elena Doamna Piatra Neamț, precum și în centrul orașului Piatra Neamț.

De asemenea au promovat animația socio-educativă în cadrul vizitei la Cetatea Neamțului, organizând câteva jocuri.

Animația stradală a fost atinsă prin organizarea unui flash mob la Piatra Neamt. În Durău tinerii lucrători de tineret au promovat animația prin organizarea unei expoziții vii.

Unul dintre rezultatele proiectului este un blog dedicat animației socio-educaționale pe care vă invităm să îl accesați la adresa: https://animateyourselfseminar.wordpress.com/. Tot în mediul online a  fost creată o pagină de Facebook dedicată proiectului și animației socio-educative; aceasta poate fi accesată la adresa: https://www.facebook.com/Animate-Yourself-931737866865267/?fref=ts.

Un alt rezultat este broșura dedicată proiectului, care poate ajuta tinerii interesați de animația socio-educativă, venind în întâmpinarea lor cu informațiile de bază referitoare la animația socio-educativă, percepțiile asupra acestui domeniu în diferite țări, jocuri de animație, impresii ale participanților, metode și tehnici pentru animatori.

Secvențe din animația stradală spontană din centrul orașului Piatra Neamț, impresii ale participanților și flashmobul pe tema „Don’t worry, be happy!” pot fi vizionate la următorul link: https://www.youtube.com/watch?v=buoHgnstCwQ.

În cadrul proiectului a fost elaborată structura unui curs de animație socio-educativă cu o durată de 2 zile, care va fi folosită în cursurile pe care fiecare partener din proiect le va face pentru a forma noi animatori.

CREED a organizat un astfel de curs în perioada 30-31 ianuarie 2016, la care au participat 16 tineri din Piatra Neamț. Aceștia au fost formați ca animatori socio-educativi, aflând informații referitoare la acest domeniu și punând în practică metode și tehnici de animație.

La activitățile de diseminare a proiectului au participat peste 350 elevi din Piatra Neamț.

Pentru alte informații vă rugăm să nu ezitați să ne contactați la următoarele adrese:

Persoana de contact: Simona Gherasim, Manager de proiect

Telefon: +40741577975

Web: www.asociatiacreed.ro  / www.creedromania.wordpress.com

E-mail: creedromania@gmail.com

Ne găsiți și pe Facebook la adresa https://www.facebook.com/CREEDromania

“Acest proiect este finanțat cu sprijinul Comisiei Europene în cadrul programului Erasmus Plus. Aceasta comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorului, iar Comisia nu poate fi responsabilă pentru orice utilizare care poate fi făcută din informațiile conținute de acestea.”

Comunicat de presă finalizare Proiect Animate Yourself!
Derulează în sus