Gala Voluntariatului Nemţean- a doua ediţie pentru comunitate, prima ediţie pentru mine

Voluntariatul este ceea ce facem pentru a susţine un lucru important atât pentru noi, cât şi pentru ceilalţi. Acesta presupune numeroase sacrificii pe care nu mulţi dintre noi reuşesc să le facă, precum sacrificarea timpului liber sau disponibilitatea la eventuala necesitate a resurselor materiale şi/sau financiare.

În primul şi în primul rând, în tine trebuie să investeşti timpul de care ai nevoie împreună cu răbdarea necesară pentru a evolua pe plan personal, fiind un voluntar din ce în ce mai bun, iar mai apoi în proiectul tău. Astfel cu certitudine vei ajunge să îţi atingi obiectivele stabilite anterior, munca ta făcându-se observată. Se pare că mulţi voluntari au ţinut cont de aceste lucruri şi de dorinţa lor de a schimba lumea, neluând poate în considerare că sunt atât de mici într-o lume atât de mare, ci gândindu-se că nu contează cât de mic eşti atât timp cât ai o dorinţă măreaţă pe care ştii că o vei îndeplini cândva, poate chiar cu ajutorul celorlalţi, căci vineri, 6 februarie 2015, puterea voluntarilor s-a dovedit încă o dată că este incontestabilă şi că are un impact deosebit de mare asupra lumii în care trăim, nu doar din numărul mare de nominalizări ale proiectelor şi voluntarilor din cadrul Galei Voluntariatului Nemţean, ci şi din lucrurile povestite de câştigătorii premiilor.

galvolnt2014

 

Aici, în locul unde comunitatea îşi premiază susţinătorii, lucrurile au decurs exact cum ar fi trebuit să decurgă, atmosfera simţindu-se a fi într-adevăr una de gală, căci nu au lipsit nici ţinutele elegante, nici zâmbetele cu care invitaţii ne-au cucerit încă de când au păşit în incinta locaţiei în care s-a desfăşurat gala. Voluntarii nominalizaţi au reuşit să ne arate de ce au fost capabili într-un singur an şi de câte sunt şi vor fi în continuare capabili pe parcursul vieţii, iar din acest motiv sunt convinsă că juriului i-a fost atât de greu să se hotărască asupra unui singur câştigător din fiecare categorie.

 Responsabilitatea şi comunicarea sunt două elemente definitorii care stau la baza voluntariatului. A fi voluntar nu înseamnă doar a munci neplătit, ci înseamnă să experimentezi lucruri noi, să te dezvolţi şi să ajuţi, astfel încât la rândul lor beneficiarii să facă acelaşi lucru. Ei bine, asta a şi urmărit acest eveniment: să susţină aceste valori astfel încât să nu se piardă, să încurajeze voluntariatul nemţean şi prin intermediul său să ne arătăm recunoştinţa faţă de aceşti oameni nobili care pun suflet în tot ceea ce fac, căci nu este o muncă uşoară şi eşti nevoit să te dăruieşti cu totul, fiecare având speranţa că îşi va primi mereu recompensa, recompensă ce constă într-un sincer şi călduros „Mulţumesc”. Mulţumim că sunteţi voluntari!

 

Articol realizat de: Adelina Valoschi (Voluntar CREED)

Gala Voluntariatului Nemţean- a doua ediţie pentru comunitate, prima ediţie pentru mine
Derulează în sus