TEDxPiatraNeamţ- „The Science of Success”

TEDxPiatraNeamţ, evenimentul de mare anvergură care s-a desfăşurat pe 20 iunie, la Teatrul Tineretului, nu a avut doar ca temă fundamentală „The Science of Success”, ci şi evenimentul în sine a fost un real succes!

Pe scena Teatrului, în faţa a peste 200 de persoane, începând cu ora 18:00, gazda evenimentului, Dan Croitoru, a invitat fiecare speaker în parte să ne împărtăşească experienţele care i-au adus acolo unde se află astăzi, şi să ne dezvăluie secretele succesului lor. Speakerii care ne-au încântat au fost:

Andreea Raicu – vedetă TV și speaker motivațional

Cătălin Frâncu – absolvent MIT, fost angajat Google și fondator Dexonline.ro

Sorina Lupu – inginer, NASA, Agenția Spațială Europeană, CERN

Ionuț Strugariu – ultramaratonist, a alergat 181 km, în 27 de ore, de la Rădăuți la Iași pentru copii orfani

Zsolt Torok – alpinist profesionist cu 20 ani experiență. S-a aflat pe Everest, la un pas de moarte, in timpul cutremurului devastator din Nepal

Tudor Cobalas – fondator XL Team, companie globala IT, a dezvoltat aplicația  SafeDrive

Vlad Grigore – fondator Today You Can Do Anything, a terminat Mongol Raly, cursa din UK pana in Mongolia.

 Andrei Ivanescu – programator, designer și arhitect, print-uri 3D și arhitectura parametrică sunt specialitățile sale.

Orlando Nistor – creatorul primului HUB din Piatra Neamț.

Cu siguranţă deşi persoane publice, speakerii au avut emoţii înainte de a păşi pe scenă. Nu ştiu dacă este la fel de uşor pentru toată lumea să înoate prin propria viaţă, ieşind la suprafaţă doar cu esenţialul care a contribuit la persoana de succes de astăzi. Speakerii, odată ce au păşit pe cercul roşu şi timpul a început să se scurgă, au reuşit să ne dea tot ce au ei mai bun, să ne arate de ce suntem noi, oamenii, în stare, şi să ne convingă că nu suntem chiar atât de mici în această lume.

Am văzut că succesul unui speaker nu coincide cu al altui speaker, însă fiecare are puncte comune. Fiecare dintre ei este împlinit fiind acolo unde se află acum, fiecare a luptat ca să ajungă acolo, fiecare face ceea ce îl face fericit, fiecare se mândreşte cu ceea ce a reuşit să facă în viaţă şi fiecare dintre ei a reuşit să ne arate tuturor că succesul ţine de ambiţie, perseverenţă, devotament şi optimism.

Evenimentul nu a dus lipsă nici de momente artistice, astfel că Diandra Bancu, care a căştigat peste 35 de premii și trofee, finalistă la NEXT STAR 2014, ne-a arătat că şi prin tainele muzicale poţi atinge succesul, însă până să atingă succesul, a reuşit să ajungă cu glasul ei până la inimile spectatorilor.

Cele două momente surpriză, primul constituit de un număr de magie, iar al doilea de un moment de improvizaţie, care au reuşit să aducă în rândul spectatorilor şi speakerilor mare veselie, a umplut sala de râsete, iar dacă spectatorii au păşit la începutul evenimentului cu zâmbetul pe buze, la pauză şi la cocktail erau de două ori mai veseli şi încântaţi de atmosfera din sală.

Bineînţeles, un asemenea eveniment a avut nevoie atât de pregătiri intense, cât şi de bunăstarea, profesionalismul şi cooperarea persoanelor prezente, de care am avut parte din plin.

Cum TEDxPiatraNeamţ a fost o experienţă de neuitat pentru cei prezenţi, vorbele fiecărui speaker reuşind să-şi facă drum spre fiecare dintre noi, ceea ce ne-a rămas acum, fiindcă acest eveniment a trecut, este să aşteptăm cea de-a 3-a ediţie, unde sperăm să ne revedem!

Adelina Valoschi (Voluntar CREED)

TEDxPiatraNeamţ- „The Science of Success”
Derulează în sus