Comunicat de presă Proiect Apprenticeship as a Pathway to Employability

Piatra Neamț, 01.10.2015

            Asociația C.R.E.E.D (Centrul de Resurse Economice si Educatie pentru Dezvoltare) în parteneriat cu Capacity London și Asociația Building Bridges desfășoară în perioada 01.10.2015-01.01.2017 proiectul internațional Apprenticeship as a Pathway to Employability. Proiectul este finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus Plus, Acțiunea cheie 1, gestionat în România de A.N.P.C.D.E.F.P.

            Proiectul va consta în organizarea a 2 mobilități a lucrătorilor de tineret, respectiv un seminar și un training ce se vor desfășura în România.

           Obiectivul principal al proiectului este reprezentat de instruirea lucrătorilor de tineret în vederea creșterii șansele de angajabilitate în rândul tinerilor, în special a celor cu puține oportunități.

            Obiectivele specifice ale acestui proiect sunt:

O1: Sprijinirea înțelegerii conceptului și a programelor de ucenicie într-un mod mai profund, mai semnificativ de către 30 de lucrători de tineret din România, Marea Britanie și Spania.

O2: Creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța uceniciei ca metodă de creștere a șanselor de angajare în rândul angajatorilor și a altor actori sociali.

O3: Dezvoltarea abilităților și a competențelor necesare reunirii tinerilor șomeri și a firmelor locale în vederea creării unui program de ucenicie de succes de către  21 de lucrători de tineret din România, Marea Britanie și Spania.

O4: Îmbunătățirea modului de funcționare față de grupul lor țintă în cadrul celor 3 organizații partenere: CREED România, Capacity London și Building Bridges.

           În cadrul celor 2 activități din cadrul proiectului vor fi utilizate metode precum: discutii deschise, cercetare, prezentări, dezbateri, forum deschis, open space, jocuri, brainstorming, metoda SMART, mentorat, jocuri de rol, jocuri, dezbateri, ateliere de lucru, povestiri, cafenea publică etc.

            Impactul dorit constă în punerea în aplicare și dezvoltarea unor program de ucenicie în Madrid, Neamt și Londra.

 

Pentru alte informații vă rugăm să nu ezitați să ne contactați:

Persoana de contact: Simona Gherasim, Manager de proiect

Telefon: +40741577975

Web: www.asociatiacreed.ro  / www.implicare.eu

E-mail: creedromania@gmail.com

Ne găsiți și pe Facebook la adresa https://www.facebook.com/CREEDromania

“Acest proiect este finanțat cu sprijinul Comisiei Europene în cadrul programului Erasmus Plus. Aceasta comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorului, iar Comisia nu poate fi responsabilă pentru orice utilizare care poate fi făcută din informațiile conținute de acestea.”

 

 

Comunicat de presă Proiect Apprenticeship as a Pathway to Employability
Derulează în sus