Ziua Internațională a Voluntariatului – celebrată la Piatra Neamț

Voluntariatul este cel mai bun exemplu de democraţie. Votăm la alegeri, dar când te oferi voluntar, votezi în fiecare zi pentru comunitatea în care vrei să trăieşti.” – Marjorie Moore

Cu ocazia Zilei Internaționale a Voluntariatului, la Piatra Neamț, a fost organizată cea de a patra ediție a Târgului Solidarității Sociale, organizat de Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială.

Scopul evenimentului a fost oferirea unui cadru prin care organizațiile  neguvernamentale și instituțiile publice care activează în domeniul social să facă schimb de experință, să împărtățească metode de asigurare a sustenabilității și să arate comunității oferta de servicii sau activități desfășurate.

Întâlnirea a constat în derularea de seminarii de instruire, ateliere de lucru și prezentarea ONG-urilor și instituțiilor participante.

Prezentă la eveniment, Simona Gherasim – manager de proiect în cadrul CREED, a susținut un seminar pe tema oportunităților oferite de Programul Erasmus +, în special pe European Solidarity Corps.

De asemenea au fost prezentate cele mai recente proiecte coordonate de organizația CREED – „Transition to Entrepreneurship” și „Volunteering for Inclusion”, două schimburi de tineri ce au reunit la începutulul lunii septembrie, în Piatra Neamț, peste 60 de tineri din Spania, Portugalia, Italia, Anglia și Slovenia. Alături de „gazdele” din România au învățat, s-au distrat, au vizitat și au înțeles, în funcție de tematica abordată de proiect, fie ce înseamnă antreprenoriatul social, fie incluziunea socială.

Mulțumim pentru invitație și sperăm că vor mai fi și alte evenimente organizate!

 

Ziua Internațională a Voluntariatului – celebrată la Piatra Neamț
Derulează în sus