Animate Yourself!

ID-ul proiectului: 2014-3-RO01-KA105-013570

Tipul proiectului: Mobilitatea lucrătorilor de tineret ( Seminar ), Acțiunea Cheie 1

Calitatea avută în cadrul proiectului: Solicitant

Obiectivul proiectului: Dezvoltarea competențelor a 45 de lucrători de tineret cu vârsta peste 18 ani, în vederea pregătirii tinerilor beneficiari spre a deveni animatori, pe parcursul a 10 zile.

Durata implementarii proiectului: 02.02.2015-02.02.2016

Descriere:  Activitatea principală a proiectului a fost seminarul internațional Animate Yourself!, desfășurat în perioada 02.09.2015-11.09.2015. Seminarul a reunit 45 de lucrători de tineret pentru o activitate ce a durat 10 zile, pe tema formării tinerilor ca  animatori pentru activitățile cu copii/tineri în centrele de vacanță și nu numai. Competențele dobândite în urma acestui seminar vor fi folosite de participanți în timpul sejururilor cu copii, în perioada vacanțelor școlare, în tabere și excursii, în centre de vacanță și companii, petreceri și alte forme de educație a tinerilor și copiilor prin metode active non-formale.

În cadrul seminarului au fost organizate sesiuni pe tema elaborării proiectelor de animație socio-educativă, implementarea activităților de animație socio-educativă, educație prin aventură, dezvoltarea și nevoile copiilor și tinerilor, situația și statutul animației în fiecare țară participantă, tehnici și metode de animație socio-educativă etc.

Participanții au desfășurat activități de animație socio-educațională cu tinerii și copii din cadrul C. S. Elena Doamna Piatra Neamț, precum și în centrul orașului Piatra Neamț.

Numele instituției finanțatoare: Comisia Europeană prin intermediul Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale –  Programul Erasmus +

Animate Yourself!
Derulează în sus