SET- Sunt European Tânăr

Tipul proiectului:  Intalniri ale tinerilor cu responsabilii de politici de tineret, Actiunea 5.1

Calitatea avută în cadrul proiectului: Solicitant

Obiectivul proiectului: Familiarizarea a 50 de tineri cu cetățenia europeană, cu drepturile și responsabilitățile ce derivă din aceasta, pe parcursul a 8 luni de zile, în cadrul proiectului SET.

Descriere:  În cadrul proiectului, 100 de tineri din județul Neamț au participat la un seminar de 3 zile în care au fost informați despre cetățenia europeană, valorile europene şi importanța participării la procesele democratice. Aceste zile au fost urmate de implementarea în Piatra-Neamţ a unor activități prilejuite de Săptămâna Europeană a Tineretului, în perioada 27 mai – 2 iunie 2013. De asemenea, s-au mai realizat diverse activități cu ocazia Zilelor Educației Nonformale (11 – 12 octombrie), precum și activități cu scop social pe tot parcursul proiectului. Una dintre activitățile cele mai importante din cadrul proiectului a fost prima ediţie a Galei Voluntariatului Nemțean (GAL_VOL_NT), organizată de CREED în data de 18 decembrie 2013, cu scopul de a promova voluntariatul și de a mulţumi celor mai buni voluntari din județul Neamț pentru implicarea lor în viața comunității.

Numele instituției finanțatoare: Comisia Europeană prin intermediul Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale –  Programul Tineret în Acțiune

SET- Sunt European Tânăr
Derulează în sus