Vizită de lucru la Muzeele din Piatra Neamț – SMART Nemțeni pentru SMART Piatra Neamț

Miercuri, 14 martie 2018, s-a desfășurat cea de a doua activitate din cadrul Proiectului SMART Nemțeni pentru SMART Piatra Neamț, proiect realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Piatra Neamț, prin programul Finanțări nerambursabile de la bugetul local al Municipiului Piatra Neamț 2018, domeniul Cultură.

Împreună cu formatorul din cadrul proiectului, Ștefania Timofte, participanții, tineri cu vârste cuprinse între 14 și 20 de ani au vizitat și realizat fotografii la principalele obiective culturale din Piatra Neamț, pregătindu-se astfel pentru scrierea articolelor ce vor promova zona noastră.

Activitatea a debutat cu vizita la Muzeul de Etnografie, unde participanții au fost introduși în atmosfera rurală de la finalul secolului al XIX-lea, putând admira interiorul unei case din acea vreme, unelte folosite în funcție de ocupațiile avute de oameni în acea perioadă.

Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni a fost foarte admirat de tinerii implicați în proiect, aceștia analizând cu interes cea mai importantă colecție de artă eneolitică din sud-estul Europei.

Impresionant pentru cei prezenți a fost să descopere că în Casa memorială „Calistrat Hogaș” încă se găsesc documente de familie, manuscrise, mobila originală și obiecte personale ale bine-cunoscutului scriitor.

Muzeul de Istorie și Arheologie este rezultatul activităţii laborioase şi pline de pasiune a mai multor generaţii de specialişti, oferind o imagine convingătoare asupra trecutului comunităților umane care ai trăit pe aceste meleaguri și contribuind cu materiale și informații la cunoașterea trecutului județului și municipiului.

A fost o zi productivă, în care tinerii prezenți au avut ocazia să își îmbunătățească cunoștințele privind obiectivele culturale din orașul nostru și să se pregătească pentru următoarea etapă a proiectului – realizarea blogului și a paginii Facebook ce vor promova Piatra Neamțul în rândul tinerilor din alte țări.

Vizită de lucru la Muzeele din Piatra Neamț – SMART Nemțeni pentru SMART Piatra Neamț
Derulează în sus